perjantai 5. syyskuuta 2014

Tuhannet kiitokset! Tusen tack!


Toivottavasti tämä tekstimme tavoittaa vielä ainakin joitain blogin lukijoita, sillä haluamme (hyvin viime tinkaan, pahoittelut siitä) kiittää kaikkia luontonäyttelyyn sekä varsinaiseen luontorunotapahtumaan osallistuneita! Ilta ylitti kaikki odotuksemme; yleisöä oli enemmän, kuin olisimme uskaltaneet haaveillakaan ja myös open mic -osioihin löytyi innokkaita lausujia. Tämä kaikki siitä huolimatta, että melko marginaalisena taiteenalana luontorunous on haasteellinen aihe launtai-iltaan ja vieläpä sellaiseen iltaan, jolloin moni vietti Vaasassa perinteisesti huvilakauden päättäjäisiä. Mutta perinteet ja massakulttuuri tarvitsevat vastapainoa ja vaihtoehtoja - siksi otimme riskin. Ja tällä kertaa Vaasa yllätti erittäin positiivisesti (unohtamatta Seinäjokea, mistä tuli myös osallistujia)!

Sekä kutsuttujen esiintyjien esityksissä sekä open mic -lausujien runoissa luontoa käsiteltiin monelta eri kantilta. Saimme kuulla kalevalaista runoutta, Aleksis Kiveä modernisti sovitettuna, hilpeää riimirunoutta, kantaaottavaa runoutta, luonnon ylistystä täydestä sydämestä, muistoja tärkeistä luontokohteista....ja jokaikisestä esityksestä kuulsi rakkaus ja kunnioitus luontoa kohtaan. Ritzin kahvila tarjosi mukavan intiimin tilan näiden tunnetilojen jakamiseen.

Tulemme todennäköisesti järjestämään vielä jotain pienimuotoisempaa ja luontorunouteen liittyvää keväällä 2015. Sitä ennen haluamme vinkata muutamasta näyttelystä, tapahtumasta ja järjestöstä, jotka voisivat kiinnostaa tapahtumaan osallistuneita.


Vuoden luontokuvat 2013 -näyttely 
Pohjanmaan museon kahvilassa 12.10.2014 asti.

Martin Karlsson: Soul Tattoo -näyttely 
Ritzissä syyskuun ajan ja lokakuussa Vaasan pääkirjastolla. Näyttelyn esittelyvideo: vimeo.com/104407792

Wildlife Vaasa -luontoelokuvafestivaali
Seitsemäs kansainvälinen luontoelokuvafestivaali järjestetään Vaasassa. 1. -5.10.2014. Vuoden 2014 erityisteemoja ovat vesi, maatalous ja ruoka.

Kirjaston lukupiiri runouden ystäville
Kirjaston uudessa runopiirissä tutustutaan maailmanrunouden klassikoihin. Jokaisella kokoontumiskerralla esitellään yksi runoilija ja hänen tuotantoaan. Lukupiiri on kaikille avoin ja maksuton.

Luonto-Liiton Pohjanmaan piiri
Luonto-Liitto on lasten ja nuorten luonnonharrastus- sekä ympäristänsuojelujärjestö. POLP eli Luonto-Liiton Pohjanmaan piiri järjestää luonto- ja ympäristöaiheista toimintaa Pohjanmaan alueella. Mahdollisuus toimia esimerkiksi lasten luontokerhon tai kesällä järjestettävien luontoleirien ohjaajana!

Vaasan ympäristöseura - Vasa miljöförening
Vaasan ympäristöseura on Suomen luonnonsuojeluliiton sekä Natur och Miljön paikallisyhdistys, jonka tavoitteena on lisätä luontoharrastusta ja lähiluonnon tuntemusta sekä edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua Vaasan ja Mustasaaren alueilla.Yhdistyksen hallitukseen kannattaa ottaa yhteyttä ajankohtaisissa luonnonsuojeluasioissa. Yhdistyksen jäsenyys on helppo tapa vaikuttaa oman kotiseudun ympäristöön ja luonnon tilaan ja tutustua muihin luonnosta ja ympäristöstä kiinnostuneisiin ihmisiin.

Vaasan sieniyhdistys
Yhdistyksen toiminta perustuu hyvin pitkälle sienten tunnetuksi tekemiseen ja sen perinteiseen toimintaan kuuluvat opastetut sieniretket ja sieninäyttelyt. Retkillä ja näyttelyissä jäsenet saavat asiantuntevaa opastusta sekä suomeksi että ruotsiksi.


Vielä loppuun kiitokset tukijoillemme, Suomen kulttuurirahastolle ja Vaasan kaupungille, Ritzille sekä kaikille yksittäisille ihmisille, jotka auttoivat tapahtuman järjestämisessä!

Kiitollisin terveisin,
Emmi ja Jussi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti